icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aanleg Rotonde N253 kruispunt Sint Annastraat

In Sint Anna ter Muiden (Zeeland) hebben we in opdracht van Provincie Zeeland een kruising in de N253 omgeturnd tot rotonde. Of eigenlijk een provonde. Want het is een ovale rotonde geworden, opgebouwd uit een aantal prefab betonnen Leicon-elementen.

Grond
1350 m3
Zand
250 M3
Betongranulaat
1200 ton
Asfalt
1075 ton

Duurzaam


Door de rotonde niet rond, maar door ovaal aan te leggen konden we meer gebruik maken van de verharding van de bestaande wegen. Hierdoor werd er minder gesloopt en minder nieuwe grondstoffen toegepast. Daardoor was deze rotonde sneller in aanleg én 62,5% duurzamer dan die van het MKI-referentiemodel. Ook de prefab elementen die we hebben toegepast voor het hart van de provonde, de rammelstrook, maken deze provonde meer circulair en sneller te realiseren. Daarnaast zijn er 5-biobased producten toegepast in onder andere de berm plankjes, schampblokken, zitbanken en betontegels.

Contactpersoon
Michel Maljaars
Projectleider
mmaljaars@kws.nl