icon-arrow-right
HomeProjecten Renovatie Circuit Zandvoort

Renovatie Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort

VolkerWessels is onlangs gestart met de verbouwing van Circuit Zandvoort. Het circuit en de overige infrastructuur worden de komende maanden gereed gemaakt voor de komst van de 'Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix' van 1 tot en met 3 mei 2020. KWS verzorgt samen met Gebr. Van Kessel en Holland Scherm de asfaltwerkzaamheden en het plaatst daarnaast twee nieuwe prefab voetgangerstunnels.

Bijzondere technieken

Het circuit wordt op diverse locaties aangepast, waarbij een aantal bijzondere technieken wordt toegepast. Zo wordt met aangepast bouwmaterieel een kombocht gerealiseerd met een helling tot 32%. In totaal vernieuwen KWS en Gebr. Van Kessel iets meer dan 50% van de deklaag van het totale circuit. Hierbij wordt zo veel mogelijk gewerkt met gerecycled asfalt en een gesloten grondbalans voor herbruikbare materialen, zoals zand, puin en grond. Om de massale belangstelling voor het event en de te verwachten publieksstromen in veilige banen te leiden, worden er, naast de asfalteringswerkzaamheden, door KWS, Gebr. Van Kessel en Holland Scherm twee nieuwe prefab voetgangerstunnels aangelegd. De prefab tunnels zijn gemaakt door Martens Beton en hebben ieder een lengte van 40 meter.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels maakt Circuit Zandvoort klaar voor komst Formule 1

VolkerWessels is onlangs gestart met de verbouwing van Circuit Zandvoort. Het circuit en de overige infrastructuur worden de...

+