icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

BLIS

Met BLIS biedt KWS een platform voor het registeren, vastleggen, rapporteren en archiveren van alle afvalstoffen-, grondstromen- en bouwstofdocumenten en het vastleggen en visualiseren van alle bijbehorende vervoersbewegingen. BLIS (Bouwstromen Logistiek Informatie Systeem) ondersteunt de samenwerking tussen opdrachtgevers en ketenpartners in de sectoren transport, afvalinzameling en bouwstoffen in het optimaliseren van hun eigen en gezamenlijke processen.

Voordelen

BLIS geeft u als klant inzicht in het logistieke proces van KWS op het gebied van afvalstoffen, grondstoffen en bouwstromen. Net als bij Pavelink, gaat het om transparantie. Een onderdeel van BLIS is het vervangen van de papieren PMV/begeleidingsbrief door een digitale versie. Daarnaast geeft het administratieve voordelen door automatisch gegenereerde rapportages, begeleidingsbrieven en digitale weegbonnen van de geleverde of vervoerde producten. Efficiënter werken voor opdrachtgever én opdrachtnemer.

Onderscheidend

BLIS onderscheidt zich van andere systemen door naast grond en afvalstromen ook de nieuw aan te voeren bouwstromen digitaal af te handelen. Als aanvulling op EMVI-toezeggingen over omgevingsmanagement worden de transportbewegingen vastgelegd. Ook worden binnen BLIS de informatie en locatie van verwerkte vrachten vastgelegd en gevisualiseerd op basis van coördinaten in het Geo-portaal.

 

Samen met onze ICT-partner is BLIS in 2016 ontwikkeld. Doorlopend worden verbeteringen in BLIS doorgevoerd vanuit deze intensieve samenwerking. Want KWS wil marktleider zijn én blijven. De gegevens uit BLIS bieden gelegenheid tot analyse en evaluatie, waarmee we onze eigen processen blijven verbeteren. Maar bijvoorbeeld ook omgevingsvraagstukken beter kunnen beantwoorden.